Reseptit

Marraskuinen salaatti halloumista ja granaattiomenasta

Nyt niitä tulee joka tuutista: granaattiomenoita. Joka alkutalvinen hehkutusaalto on jälleen vyörynyt läpi blogosfäärin ja reaalimaailman, ja koin aiheelliseksi vihdoin maistaa kohuttua hedelmää. Ostin hiljattain elämäni ensimmäisen granaattiomenan ja sittemmin olen ostanut jo toisen. Jo toisen, koska kyllä, granaattiomena on mielettömän hyvää! Samaan aikaan makeaa ja kirpakkaa, ihanasti suussa mehua kuin elämäniloa purskahtavaa. Ja vasta toisen, koska maksettava hinta on kova, mutta sillä rahalla saakin sitten aika montakymmentä siementä. Yhdestä granaattiomenasta riittää vaikka kuinka moneen jogurttikippoon, tai tässä tapauksessa salaattiin!

Toisaalta olen taipuvainen ajattelemaan, että vaikka granaattiomena maksaisi kaksi euroa, mitä väliä? Sehän maksaa saman verran kuin karkkipussi ja on niin paljon herkullisempi. Ja terveellisempi. Ja nätimpi. Katsokaa nyt sitä:

sale2

Olin jättänyt granaattiomenat aiemmin kauppaan, koska tiesin niiden viheliäisyydestä mitä tulee hedelmän “kuorimiseen”. Ennen ensimmäistäkään epäonnista yritystä näin kuitenkin tämän videon, joka esittelee varmasti sen kaikkein helpoimman tavan irrottaa siemenet kuorestaan. Kyse ei ole vesiastiamenetelmästä, eikä lohkomisesta, vaan rentouttavan eh, brutaalista paistinlastahakkaamisesta. Jokainen voi siis löytää sisäisen Katniss Everdeeninsä, ottaa lastan, kauhan tai muun tylpän objektin käteen, halkaista granaattiomenan, avata sen rakenteita hieman sormilla ja hakata menemään.

Menetelmä aukeaa paremmin videolla ja sen esittelijämiehen lapsekas innostus menetelmän erinomaisuudesta on hulvatonta katsottavaa. Kannattaa tutustua. Ja kannattaa myös tehdä tätä simppeliä, mutta hyvää salaattia!

Salaatti halloumista ja granaattiomenasta

babypinaatinlehtiä
kirsikkatomaatteja
halloum-juustoa
granaattiomenansiemeniä
oliiviöljyä
sitruunamehua
mustapippuria

No tämäpä oli onneton resepti, kun ei edes määriä kerro. Päätös määristä jääköön sinulle. Jos haluat syödä puoli pakettia halloumia, on se oma asiasi (niin kuin sekin on minun oma asiani, jos haluan syödä puoli pakettia halloumia…); en tuomitse!. Granaattiomenan puolikkaasta riittää siemeniä varmasti kahteen salaattiin. Pinaattia tarvitset pari kourallista, kirsikkatomaatteja muutaman. Kuutioi halloumit ja paista pinnalta kullanruskeiksi kuumalla öljytyllä pannulla. Huuhtele pinaatti ja tomaatit, halkaise jälkimmäiset, kokoa lautaselle, lisää granaattiomenan siemenet ja paistettu lämmin halloumi. Pirskottele päälle hieman sitruunamehua ja hyvää oliiviöljyä, sekoita yhteen ja viimeistele mustapippurilla.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s