Reseptit

Täysin vuodenaikaan sopimaton kirsikka-suklaabrownie

Tässä resepti viime kesäkuulta! Kyllä, niin kauan minulla kestää prosessoida ajatustyö siitä, mitä mieltä olen tekemästäni ruoasta. Koneellani on lukemattomia kuvia annoksista, joita olen tehnyt ja joiden reseptit olen aikonut jakaa. Mutta sitten kuluu viikko tai kuukausi ja epämääräinen kirjekuori, jonka taakse olen reseptin kirjoittanut, on päätynyt jo kaatopaikalle. Enkä oikeastaan muista mitä tarkalleen tein.

Olen ihminen, joka aloittaa asioita, muttei saata niitä loppuun. Tämä ei ole mairittelevin piirre minussa ja taistelen sen ylivaltaa vastaan joka päivä. Pikku hiljaa olen alkanut parantaa tapojani: laittaa maidon jääkaappiin heti käytön jälkeen, eikä kahta tuntia myöhemmin. Piirtää rajauksen myös toiseen silmään. Ruokabloggaajan identiteetilleni tämä tarkoittaa välitöntä reseptien digitaalista ylöskirjaamista, tai siis siihen vastedes pyrkimistä. Tämä on lupaus! Teen vaan niin mielelläni muistiinpanoja perinteisesti kynää ja paperia käyttäen. Kaikkein mieluiten varmaan bloggaisin myös kirjeitse.

Lähetä siis osoitteesi, jos haluat saada minulta käsin kuvitetun reseptin postimiehen tuomana!

tomaattikeitto

No niin. Asiaan, eli suklaaseen. Tein juhannuksen alusviikolla silloisen lounaskerhon illalliskokoukseen jälkiruoaksi kirsikkaisia brownieita, tai pikemminkin brownie-reseptistä varioidun kakun (pääruoaksi kuvan tomaattikeittoa, reseptiä ei tieteenkään). Kirsikoita alkoi tuohon aikaan ilmestyä kauppoihin edulliseen hintaan, joten jotain niistä piti keksiä.

Sääli että nyt on marraskuu! Mutta kaiketi kirsikoita jostain saa – jos ei tuoreita, niin pakastettuja? Tai sitten vain merkkaat tämän reseptin talteen ja palaat siihen puolen vuoden päästä – sekin on ihan ok.

Toisaalta postauksessa on ajankohdallisesti järkeä, sillä kirsikka-brownien makumaailma istuu joulunalusaikaan niin paljon paremmin! Tämän tietää äitini, joka toivoo joka vuosi joululahjaksi kirsikkasuklaakonvehteja (ja 1000 palan palapelin). Makupari on läsnä myös esimerkiksi Schwarzwaldinkakussa. Makujen liittoa sopisi hyödyntää useamminkin, mutta vuodenajat asettuvat herkkusuun tielle – tuoreet kirsikat ovat ihania, cocktailkirsikat eivät niinkään.

Jos jonkun alkoi tehdä tätä mieli justnytheti ja jopa tietää kelvollisten kirsikoiden saatavuudesta marraskuussa, sanokoon hep! kommenttiboksin puolella (ja toivon mukaan myös sen, mistä niitä kirsikoita saa).

suklaakirsi

Kirsikka-suklaabrownie-kakku

200 g tummaa suklaata
150 g voita
2,4 dl tummaa sokeria
3 munaa kevyesti vatkattuna
2,4 dl jauhoja (gluteenittomat sopivat mainiosti)
2,4 dl kookoshiutaleita
reilu 400 g kirsikoita, kivet poistettuna

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele haluamasi vuoka, käytin itse 20cm irtopohjavuokaa. Sulata suklaa ja voi kattilassa. Lisää suklaaseokseen sokeri ja sekoita sileäksi. Vatkaa joukkoon munat, jauhot ja kookoshiutaleet. Kääntele joukkoon vielä kirsikat.

Paista kakkua uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Alkuperäinen resepti kehotti 40 minuuttiin, mutta oma kakkuni paistui liiankin kovaksi. Tarkista kuitenkin kypsyysaste itse hammastikkua tai haarukkaa käyttäen. Ainesosalistasta huomaa, ettei kyseessä ole mikään kevyt keijukaiskakku, vaan browniesit ovat täyttä tavaraa. Hieman kosteana ja mehukkaana kakku toimii siksi paljon paremmin.

Advertisements

2 thoughts on “Täysin vuodenaikaan sopimaton kirsikka-suklaabrownie

  1. Hei, ajattelin kokeilla tätä herkullisen kilistää brownie kakkua. Saisikohan tupla annoksella pellillisen? 🤔

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s